Halfjaarlijks bomenoverleg in Middelburg

Het college van burgemeester en wethouders in Middelburg overlegt voortaan elk halfjaar met de stichting Tuin van Zeeland en wijkteams over plannen waarbij bomen moeten worden gekapt.

Ambtenaren hebben met enkele bestuursleden van de Tuin van Zeeland eind februari een rondgang gemaakt langs een aantal locaties waar bomen moeten verdwijnen. Naar aanleiding daarvan zijn er plannen aangepast.

Rittenburg

In juli of augustus gaan ambtenaren opnieuw op pad met mensen van de stichting om hen te informeren over nieuwe plannen. Er is ook overleg geweest met groengroep ‘t Zand/Stromenwijk over het compensatieplan voor Rittenburg 2. De groep kan zich vinden in het plan van de gemeente.

Kritiek

De nieuwe manier van communiceren vloeit voort uit afspraken die in december vorig jaar en januari zijn gemaakt. Het college kreeg veel kritiek over de manier waarop het kappen van bomen verliep in Middelburg.

Onlangs was er nog veel ophef over het kappen van meerdere abelen op de Loskade. Ondanks de tegenstand van oppositiepartijen en een petitie met honderden handtekeningen gingen deze tocht tegen de vlakte.

Tip de redactie