Op de Van Duijvenvoordeschool in Oost-Souburg vindt zaterdag 19 maart een reünie plaats. 

Oud-leerlingen en oud-leraren uit de periode van 1971 tot 1985 zijn welkom tussen 10.00 en 13.00 uur. “Leuk, dan regelen we wel even”, dacht Miranda van der Hoeven toen ze vorig jaar op het idee kwam een schoolreünie te organiseren. Het blijkt een flinke klus om klasgenootjes uit haar tijd op de H.K. van Duijvenvoordeschool op te snorren en het feest te regelen. “Maar het is heel leuk, ik krijg veel positieve reacties”, vertelt Van der Hoeven.

Dongestraat

De Van Duijvenvoordeschool bestaat niet meer, maar het pand aan de Dongestraat is nog steeds een school. Nu zijn de jongens en meiden van de Burcht-Rietheim er te vinden. De reünie vindt plaats in dit gebouw.

Eerste liefde

Vanwege de grote belangstelling voor de reünie zijn er op Facebook al berichten over een nieuw weerzien, voor andere jaargangen, te lezen. Van der Hoeven richt zich op de periode van 1971 tot 1985, het jaar dat zij zelf in groep acht zat. “Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad op de Van Duijvenvoordeschool. Daarom werd ik ook nieuwsgierig hoe het met klasgenoten gaat. Wat doen ze voor werk? Wie was hun eerste liefde?”

Moeder

Zelf is de 43-jarige Van der Hoeven inmiddels moeder van drie kinderen, woont in Middelburg en werkt in de zorg. Onder meer via Facebook kwam ze veel klasgenootjes van vroeger op het spoor. “Maar ik ben ook al met veel oud-directieleden in contact gekomen.”