De gemeente Middelburg heeft de sloop van de overkapping op het Parelplein in de Middelburgse Edelstenenbuurt stopgezet. Een bemiddelaar moet met de omwonenden tot een breedgedragen plan voor het plein komen.

Vanwege een burgerinitiatief van bewoners van de Edelstenenbuurt om speeltuintjes te maken op de plek van de overkapping wilde het college van burgemeester en wethouders de overkapping slopen.

Draagvlak

De Lokale Partij Middelburg (LPM) stelde hierover vragen, omdat de partij er niet van overtuigd was dat er voldoende draagvlak voor de sloop is in de buurt.

Tegenstand

Tijdens de commissievergadering woensdag bleek het sloopplan op tegenstand te stuiten bij bewoners.

‘Dit was dusdanig dat we besloten de sloop stop te zetten, het besluit wat er met de overkapping moet gebeuren uit te stellen en de discussie erover te laten leiden door een bemiddelaar’, aldus de gemeente Middelburg vrijdag in een persbericht.

Te laat

‘De aannemer kreeg dit te laat te horen en was donderdag al aan het werk gegaan. Nadat de fout was ontdekt zijn de werkzaamheden direct stopgezet.’

Onafhankelijk

In overleg met voor- en tegenstanders wordt in de komende weken een onafhankelijk bemiddelaar aangesteld die kijkt hoe beide partijen bij elkaar gebracht kunnen worden om tot een gezamenlijk gedragen plan te komen.