De Lokale Partij Vlissingen (LPV) wil dat het college van burgemeester en wethouders onderzoekt of het betaald parkeren (deels) kan worden afgeschaft. 

Dat zegt gemeenteraadslid Geofrrey Sips in vragen aan het dagelijks bestuur. De partij wil daarmee ‘een impuls geven aan de binnenstad en aan ondernemers die hebben te kampen met teruglopende bezoekersaantallen en leegstand’.

Krapte

Volgens Sips is er in delen van de binnenstad geen sprake van krapte qua parkeerruimte. “Er is daarom geen reden om bezoekers te laten betalen”, aldus Sips in zijn vragen.

Over de manier waarop de misgelopen inkomsten moeten worden gedekt zegt Sips niets in zijn vragen. Wel wil hij voorkomen dat winkelpersoneel oneigenlijk gebruik maakt van parkeerplaatsen en dat er te weinig plekken beschikbaar komen voor binnenstadbewoners.

Discussie

De discussie over betaald parkeren laait de laatste maanden weer op na de faillissementen van meerdere winkelketens.
Voorzitter Guido van Woerkom van Detailhandel Nederland riep deze week in het tijdschrift Binnenlands Bestuur nog op om de parkeertarieven snel te verlagen. “Anders wint het kopen via internet nog meer terrein en neemt de leegstand in winkelstraten verder toe”, zei hij. Een aantal kennisinstellingen is het met hem eens.