De politie doet onderzoek naar een 22-jarige trainer van zwem- en polovereniging De Zeeuwse Kust.

Hij zou in kleedhokjes van het Vrijburgbad in Vlissingen stiekem foto’s hebben gemaakt van enkele jeugdleden. De trainer is afkomstig uit Middelburg.

Leden en ouders van jeugdleden zijn woensdagavond door het bestuur van de club over de zaak geïnformeerd. Deze bijeenkomst vond plaats in het stadskantoor in Vlissingen. Het openbaar ministerie, de politie en mensen van de gemeente waren aanwezig.

Aanhouding

De 22-jarige verdachte is nog niet aangehouden, omdat het onderzoek van de politie nog loopt. De club heeft hem met onmiddellijke ingang geschorst van al zijn activiteiten.

De zaak kwam aan het rollen toen een vader van een van de kinderen op 13 januari aangifte deed. Iemand zou een meisje hebben gefotografeerd, terwijl zij zich stond om te kleden in een kleedhokje.

Huiszoeking

Er is meteen daarna een onderzoek gestart dat uiteindelijk leidde naar de zwemtrainer van De Zeeuwse Kust. Donderdag 25 februari is huiszoeking bij hem gedaan. Een computer en een telefoon zijn in beslag genomen.

Belastend materiaal

De politie onderzoekt of er belastend materiaal op staat. De politie zegt ‘als eerste beeld’ te hebben dat ook enkele andere kinderen zijn gefotografeerd tijdens het omkleden.

Ze benadrukt dat er momenteel alleen sprake is van fotograferen.