Een 22-jarige man uit Nieuw- en Sint Joosland is woensdagmorgen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in zijn dorp. Daarbij raakte een 20-jarige Middelburger gewond.

Rond middernacht gingen agenten naar Nieuw- en Sint Joosland voor een steekpartij.

Steekwond

Getuigen meldden dat het incident vermoedelijk aan de Molendijk was gebeurd en dat er iemand gewond was.

Toen de politie-eenheden onderweg waren kwam de melding dat een persoon in een woning aan de Scheldepoortstraat een steekwond had. Een eenheid ging naar de Molendijk, een ander naar de Scheldepoortstraat.

Steekwonden

In een woning aan de Molendijk verklaarde een getuige dat er ‘iets’ was voorgevallen, maar dat de betrokkenen inmiddels allemaal weg waren. 

In de Scheldepoortstraat bleek inderdaad een 20-jarige Middelburger aanwezig met steekwonden in zijn bovenarm en schouder.

Het slachtoffer wilde niet veel zeggen, maar uit verder onderzoek bleek dat de verdachte waarschijnlijk een 22-jarige man uit Nieuw- en Sint Joosland zou zijn.

Hij is om ongeveer 1.30 uur aangehouden in zijn woning. Er zijn twee messen bij hem in beslag genomen. Die worden onderzocht, net als kleding van de verdachte en het slachtoffer.

Aanleiding

Het onderzoek is dus in volle gang. De agenten hebben drie getuigen gehoord. Over de aanleiding voor het incident kan de politie nog niets zeggen.