Drie jongens hebben maandag een 13-jarige jongen proberen te beroven in Middelburg. 

Het slachtoffer fietste tussen 15.50 uur en 16.00 uur vanuit de Segeersweg de tunnel onder de Kanaalweg in. Daar zag hij één van de daders staan. De twee andere daders kwamen vanaf de trap van het busstation naar beneden rennen.

Een van hen hield de 13-jarige tegen en trapte hem van zijn fiets af. Daarna werd hij vastgepakt door een jongen in de witte jas. Een jongen met een zwarte jas zocht naar spullen in zijn jas en de derde dader, in een beige jas, sneed de broekzak van de jongen open. De telefoon van het slachtoffer viel vervolgens op straat,

Vluchten

Toen de jongen in de zwarte jas deze wilde pakken, zette de 13-jarige zijn voet op zijn hand. Meteen daarna kwam er een fietser aangereden waarop de straatrovers besloten te vluchten richting het busstation. De 13-jarige jongen hield aan de straatroof een pijnlijke enkel en kapotte telefoon over.

De politie zoekt getuigen van de straatroof en met name de fietser die kort na het incident de tunnel inreed en de jongen hielp.

Bandana

De daders zijn allemaal 16 of 17 jaar oud. De eerste had een witte jas met een capuchon en bontkraag en droeg een zwarte bandana met een witte doodskop voor zijn gezicht. Ook had hij een zonnebril op.

De tweede droeg een beige jas met capuchon en bontkraag, een sjaal voor het gezicht en een zonnebril.

De laatste dader droeg een zwarte jas met capuchon en bontkraag, een zwarte Adidas-pet met witte letters, een sjaal voor zijn gezicht en een zonnebril. Hij had bovendien een zwarte broek met een gouden rits, die diagonaal van de linkerheup naar het rechterbovenbeen liep.