Adri de Buck van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen en Perry Moree van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland tekenen maandag hun officiële samenwerkingsverband. 

Hierdoor kunnen het onderwijs en organisaties uit de praktijk gezamenlijk werken aan maatschappelijke thema's.

Onderzoek

Honderd HZ-studenten van de opleidingen Communicatie en HBO-ICT gaan onderzoek doen. De ICT'ers doen dat op locatie bij ZB in Middelburg.

Zij analyseren en ontwerpen een tool om informatie beter te structureren en digitaal te raadplegen.

Vervolgens gaan studenten Communicatie dieper in op hoe die informatie beleefd wordt in de tool. Hoe ziet het er bijvoorbeeld uit als je straks in het klaslokaal de informatie in 3D raadpleegt, zodat je er doorheen kunt lopen?

Projecten

Deze ontwikkeling past goed in het nieuwe concept van ZB om kennis op een gemakkelijke manier voor veel mensen beschikbaar te maken.

Het is een borging van de huidige samenwerking tussen informatiespecialisten en onderzoekers van ZB en HZ-studenten op het gebied van maatschappelijke vraagstukken en kennis en informatie op een innovatieve manier ontsluiten.

ZB biedt studenten graag een goede plek in een concrete werkomgeving en zet de deur wijd open voor dit soort initiatieven. Concrete projecten zijn 'Overleven met kanker' en Zeeuwse maritiem historische brieven 'Zee(uw)post'.