LPV wil alle energiemeters laten checken

Gemeenteraadslid Geoffrey Sips van de Lokale Partij Vlissingen (LPV) wil dat Vlissingen meedoet aan een pilot van het bedrijf GreenFox uit Den Haag. 

Daarmee zou de gemeente veel geld kunnen besparen op de energiekosten. BNR meldde in augustus vorig jaar dat gemeenten elk jaar miljoenen euro’s te veel aan energiekosten betalen, omdat ze hun verbruik schatten in plaats van meten. Ze hebben geen mankracht om alle energiemeters te controleren. 

De gemeente Rotterdam is in zee gegaan met het Haagse bedrijf GreenFox. Dat laat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meters opsporen en checken.

Miljoen euro

Volgens Sips heeft de Maasstad nu 10 procent van de 10.000 gemeentelijke meters gecontroleerd en heeft dat al een jaarlijkse besparing opgeleverd van één miljoen euro.

Andere steden zijn Rotterdam inmiddels gevolgd. Sips wil dat Vlissingen zich daarbij aansluit. Hij vraagt of het college wil kijken of een pilot mogelijk is en zo ja, of ze iets ziet in de variant dat GreenFox alleen een percentage krijgt van de gerealiseerde besparing.

Lees meer over:
Tip de redactie