Vernieuwde samenwerking Film by the Sea en CineCity

De overheidsbezuinigingen noopten Film by the Sea (FBTS) een nieuwe opzet te vinden voor het internationale festival in Vlissingen. 

Die is gevonden in een publiek-private samenwerking tussen Film by the Sea en bioscoop CineCity. Film by the Sea gaat zich meer op de inhoud concentreren en CineCity neemt de uitvoering, met de bijbehorende ondernemersrisico’s, voor haar rekening.

‘Deze samenwerking moet leiden tot meer efficiency en continuïteit’, laten de partijen dinsdag in een persbericht weten.

Uitstraling

FBTS-directeur Leo Hannewijk zegt in het persbericht dat zijn organisatie zich hierdoor meer kan richten op de inhoud en uitstraling van het festival.

‘Voorwaarde is wel dat er niet verder bezuinigd wordt.’ Ad Weststrate, eigenaar van CineCity, stelt dat de nieuwe zaal CCXL het festivalprogramma kan verrijken. ‘Met optredens van bekende artiesten en kan het festival nog meer bezoekers trekken.’


De 18e editie van Film by the Sea vindt van 9 tot en met 18 september plaats. De belangrijkste pijler van het festival blijft film en literatuur. Vanaf het openingsjaar in 1998 is CineCity de locatie waar het festival wordt gehouden.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie