De parkeerdruk in sommige delen van het centrum van Middelburg is groot, zegt de gemeente. Dit is echter geen reden voor verandering van het parkeerbeleid. 

Het college van burgemeester en wethouders gaf antwoord op vragen die de Lokale Partij Middelburg (LPM) had gesteld, omdat ze klachten had ontvangen van bewoners, die hun auto vaak niet konden parkeren of op grote afstand van hun huis moesten parkeren.

Het college wijst die mensen op de 'bewoners plus-vergunning'. Als ze 100 euro extra per jaar betalen, mogen zij hun auto in parkeergarage De Geere zetten. Burgemeester en wethouders zeggen verder dat er niet meer vergunningen zijn afgegeven dan er parkeerplaatsen zijn. Ze rekenen voor dat er in totaal 3.103 parkeerplaatsen zijn, waarvan 999 in parkeergarages, en het totaal aantal vergunningen 2.374 bedraagt.

Ze zijn ook niet van plan bepaalde gebieden aan te wijzen waar alleen bewoners hun auto neer mogen zetten. De gemeenteraad heeft daar zelf ooit tegen gestemd, zeggen ze.

Het college ziet geen reden het parkeerbeleid te evalueren naar aanleiding van de klachten. Dit is in 2013 al gedaan en ze vindt het te snel om dat nu weer te doen. "Wel zullen wij blijven monitoren", schrijft ze in haar antwoorden.