Een meisje uit Oost-Souburg is dinsdag aangerand door een nog onbekende man.

De man benaderde het meisje op het NS-station van Middelburg. In de trein naar Vlissingen bleef hij contact maken. Toen het 16-jarige meisje uitstapte in Souburg bleef hij haar achtervolgen.

Ze liep door de Kanaalstraat, Paspoortstraat naar de Jumbo-supermarkt op het Oranjeplein. Het meisje werd tijdens de wandeling voortdurend lastig gevallen. Ook trok hij haar op een gegeven moment in de bossen.

De moeder van het meisje belde de politie. Er werd een signalement van de dader via Burgernet verspreid. De dader is een getinte man met een klein gedrongen postuur en zijn leeftijd is tussen de 30 en 40 jaar.

Hij sprak Nederlands, had een baard of snor en droeg een lange jas met daaronder een spijkerbroek. Hij had zwart haar en een donkerkleurige muts. De politie denkt dat de dader vaker in Oost-Souburg komt.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen. Zo zoekt ze een blank meisje van ongeveer 18 jaar oud, met een bril, bruine ogen en bruin haar met een staart aan de zijkant, aan wie de man op het perron in Souburg pen en papier vroeg.

Daarnaast zoekt de politie mensen die iets in de genoemde straten hebben gezien of eigenaren van auto’s met een dashboardcamera, die tussen 13.50 uur en 14.50 uur door een van deze straten hebben gereden.