Honderden deelnemers doken vrijdag aan het Badstrand in Vlissingen het nieuwe jaar tegemoet.

Het startschot voor de nieuwjaarsduik werd om 13.30 uur gegeven met een historisch kanon vanaf de boulevard van Vlissingen.

Het kanon was speciaal voor de duik verplaatst van Boulevard Bankert naar Boulevard Evertsen, voor het Badstrand. Het werd afgevuurd door medewerkers van Schietvereniging 'De Fles'.

Volgens de organisatie is het water van de Westerschelde nog ongeveer 9 graden. Op het Badstrand stonden containers waarin de deelnemers zich konden verkleden. Ook was er toezicht en EHBO aanwezig. Deelname kostte twee euro en de duikers kregen een herinneringsmedaille.

Domburg en Wemeldinge

Vanaf het Domburgse strand dook vrijdag ook een groep durfals het water in om 2016 fris te beginnen. Sommigen hadden zich feestelijk uitgedost voor de nieuwjaarsduik. De zon scheen en de temperatuur was zacht, maar warm hadden de zwemmers het niet. Op de duik bij Domburg kwamen ook warm aangeklede toeschouwers af.

Vol goede moed renden de deelnemers aan de nieuwjaarsduik bij Wemeldinge vrijdag de Oosterschelde in. Voor de tweede keer werd daar een nieuwjaarsduik georganiseerd.

Bij de eerste duik in 2015 sprak de organisatie van een succes, omdat er bijna honderd deelnemers waren. Ook nu was er een grote groep durfals die het nieuwe jaar graag fris wilde beginnen.

Scheveningen

In totaal vonden in Zeeland vrijdag twaalf nieuwjaarsduiken plaats. Ook op veel andere locaties in Nederland worden Nieuwjaarsduiken georganiseerd. De grootste was vrijdag om 12.00 uur in Scheveningen.

Nederlanders werd aangeraden om alleen deel te nemen aan professionele Nieuwjaarsduiken en niet zelf het water in te gaan.