Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders stemt in met het bestemmingsplan voor studentenhuisvesting in de voormalige schoolgebouwen aan de Adriaen Coortelaan in Vlissingen. 

Daarmee is de verbouw van deze panden tot maximaal 279 studenteneenheden een stap dichterbij gekomen. “De eerste studenten kunnen naar verwachting in augustus hun intrek nemen in de campus”, vertelt eigenaar Arnold Hertsens woensdag.

De gemeente Vlissingen moet nog wel een bouwvergunning afgeven, maar beide partijen verwachten dat dit binnenkort geregeld is.

“We hebben één zienswijze ontvangen en die is weerlegd”, laat wethouder Sem Stroosnijder weten. Die ging volgens hem over zorgen over overlast.

De gemeente maakt aparte afspraken met Hertsens om overlast te voorkomen, legt de wethouder uit. “Het wordt een gesloten campus met een conciërge”, vertelt Hertsens. “Door de twee sportzalen en mensa hebben de studenten binnen voorzieningen.”

Opknappen

De ondernemer wil de gebouwen flink opknappen en er ook cafetaria realiseren. “We willen voldoende faciliteiten bieden aan de studenten”, licht hij toe. “Die zijn straks ook open voor de buurtbewoners.”

De gebouwen worden volledig gestript en de binnenmuren en vloeren gaan eruit. Ook komt er nieuw glas. De veelal eenpersoonsunits krijgen allemaal een keuken en sanitair. “Tien tot veertien studio’s worden voor koppels.”

Studentenstad

Vlissingen wil zich graag profileren als studentenstad en verwacht dat er genoeg animo zal zijn voor de campus. Daarnaast is ze blij dat de beeldbepalende panden behouden blijven.

“We houden bij de verbouwing zoveel mogelijk rekening met de beeldbepalende buitenkant”, aldus Hertsens. De Belgische ondernemer is geen onbekende in Vlissingen. Hij exploiteert al de units voor studentenhuisvesting op het Scheldekwartier.

Vanwege de verdere ontwikkeling van dit terrein moeten de units in 2017 verdwijnen. Hertsens heeft er nog geen nieuwe bestemming voor.