De Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) stoot haar gebouw aan de Sir Winston Churchilllaan in Middelburg per 1 augustus af.

Daarmee anticipeert de onderwijsinstelling op de natuurlijke krimp in Zeeland, meldt CSW-directeur Frans van der Knaap vrijdag. In oktober werd bekend dat de fusie tot een vmbo Walcheren van de CSW, Nehalennia en Scheldemond niet doorgaat.

Door het mislukken van de fusie oriënteerde de CSW zich opnieuw op eerdere mogelijkheden. In de aanloop naar een vmbo Walcheren zijn twee gebouwen van de CSW uitgebreid en vernieuwd. Dat zijn de locaties CSW Bestevaêr in Vlissingen en CSW Van de Perre in Middelburg.

"Door deze uitbreidingen is het mogelijk om het onderwijsaanbod te concentreren", laat directeur Van der Knaap in een persbericht weten. "Met name door deze uitbreidingen en concentratie van het aanbod kan CSW per 1 augustus 2016 een locatie afstoten."

Het onderwijs vmbo B/K wordt vanaf schooljaar 2016-2017 aangeboden aan de Eisenhowerlaan. Onder de naam CSW Toorop biedt het nieuwe vmbo B/K de profielen D&P (Dienstverlening & Producten) en PIE (Produceren, Installeren en Energie).

Mavo

Het mavo-onderwijs in Middelburg wordt op CSW Van de Perre gegeven. Daardoor kan de school op één locatie mavo, havo en vwo aanbieden. "Daarmee nemen we afscheid van het gebouw aan de Churchilllaan."
Op CSW Bestevaêr zijn er geen veranderingen in de huisvesting. Het biedt vmbo B/K leerjaar 1 en 2, mavo tot en met het eindexamen en voor havo klas één, twee en drie.