Vier ondernemers hebben plannen ingediend voor het badcaisson onder de boulevard en mogelijk ook het aangrenzende Badstrand in Vlissingen.

Hoe de plannen eruit zien en wie ze heeft bedacht, blijft voorlopig geheim, laat de gemeente Vlissingen woensdag weten. 

Waarschijnlijk in april maakt de gemeente bekend welk plan het beste aan haar eisen voldoet. De nieuwe exploitant kan dan bij aanvang van het strandseizoen, 15 mei, beginnen.

Vlissingen heeft al langer de wens om het badcaisson invulling te geven, omdat ze het Badstrand wil verlevendigen.

De gemeente heeft haar wensen en eisen vastgelegd in een document en dat fungeert als basis voor de ingediende plannen. Hierin staat bijvoorbeeld dat het Badstrand het hele jaar door beter gebruikt kan worden, door verschillende doelgroepen en voor meer activiteiten.

Creativiteit

Het openbare karakter van het Badstrand en de sanitaire voorzieningen moet behouden blijven. De gemeente heeft ondernemers uitgedaagd om met creativiteit de toegevoegde waarde, het onderscheidend vermogen en (vernieuwend) ondernemerschap te tonen voor het Badstrand en het badcaisson.

Tot 30 november konden ondernemers plannen indienen bij de gemeente. De vier ondernemers presenteren hun idee op 18 december in de beoordelingscommissie.