De afdeling Vlissingen van de Koninklijke Horeca Nederland wil niet dat het Bevrijdingsfestival en de festivals Onderstroom en Wonderstroom naar het Scheldeterrein verhuizen.

De kroegbazen en restaurateurs maken zich grote zorgen over een vergunning die de Cultuurwerf heeft aangevraagd om de evenementen de komende vijf jaar op het Scheldeterrein te organiseren.

Dat zeggen ze in een brief aan het college van burgemeester en wethouders en fractievoorzitters in de gemeenteraad. Ze willen dat de politiek zich over de vergunning buigt, omdat "het verdwijnen van deze evenementen uit de binnenstad voor de middenstand een behoorlijke aderlating zal zijn".

Volgens hen komt de beperkte leegstand in het horecagebied op de Nieuwendijk en het Bellamypark, zeker in vergelijking tot de leegstand in het winkelgebied, mede door de grote evenementen.

"Zij geven een enorme boost aan de middenstand en horeca." De belangenvertenwoordiger van de Vlissingen zegt dat er jarenlang goed is samengewerkt met de Cultuurwerf en zijn dan ook verbaasd over de plannen.