De HZ University of Applied Sciences gaat samenwerken met de Shanghai Ocean University. Chinese studenten van de opleidingen Environmental Science en Fisheries and Aquaculture kunnen de laatste anderhalf jaar van hun studie volgen bij de opleiding Watermanagement in Vlissingen. 

De eerste zes studenten uit Shanghai beginnen in februari 2016.

HZ University verwacht binnen twee jaar maximaal twintig studenten per jaar te ontvangen. Een selectiecommissie van de hogeschool bepaalt wie er worden toegelaten. Daarbij let de commissie op het gemiddelde cijfer en motivatie van de student. Ook wordt de Engelse taalvaardigheid getoetst.

De opleidingen sluiten zodanig op elkaar aan dat de studenten direct kunnen doorstromen. Als ze hun opleiding afronden, krijgen ze een diploma dat internationaal is erkend.

Het zogenoemde joint degree-programma is onderdeel van een intensieve samenwerking tussen de HZ en de Chinese universiteit. Door samen te werken met scholen en organisaties in het buitenland wil de hogeschool de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek verbeteren en internationaliseren.