In het Vlissingse gemeentehuis ligt een herinrichtingsplan voor de Rozengracht in Vlissingen ter inzage. De gemeente en l’escaut Woonservice willen de openbare ruimte verfraaien en meer ruimte creëren voor fietsers en voetgangers door de rijbaan voor auto’s weg te halen. 

Het gaat om het deel van de Rozengracht tussen de Singel en de brug over de gracht ter hoogte van de Korenbloemlaan en Ridderspoorlaan.

Aan de kant van de gracht wil de gemeente de openbare ruimte verbeteren. Fiets- en voetgangersverkeer blijft mogelijk door de aanleg van een nieuw fiets- en voetpad. Ook wordt de riolering vernieuwd.

Parkeren

Met de uitvoering van het inrichtingsplan vervallen enkele parkeerplaatsen aan de Rozengracht. De gemeente zegt de parkeerbehoefte van het omliggende gebied geïnventariseerd te hebben en op basis daarvan te concluderen dat er binnen redelijke loopafstand voldoende parkeerplaatsen zijn.

In het zuidelijke deel van de Rozengracht wordt een ‘blauwe zone’ ingesteld tussen Rozengracht 6 en Singel 7, waar tussen 8.00 en 18.00 uur maximaal 90 minuten geparkeerd mag worden met een parkeerschijf.

Het betreft een zone voor 18 parkeerplaatsen. Ter hoogte van de ingang van de praktijk voor fysiotherapie komen twee parkeerplaatsen voor mindervaliden.

De plannen liggen tot 4 december ter inzage in het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen er ook schriftelijk op reageren.