Als onderdeel van de herinrichting van de Groote Markt in Vlissingen verschijnen er dit voorjaar muurschilderingen in het gebied achter de boulevard.

De gemeente Vlissingen wil de verbinding van de stad en de zee duidelijker maken in het straatbeeld.

Al een paar jaar wordt gewerkt aan de herinrichting van de Groote Markt. In 2009 heeft de gemeente Vlissingen hierover afspraken gemaakt met woningbouwvereniging l’escaut. De sloop en nieuwbouw is uitgevoerd door l’escaut en de gemeente is verantwoordelijk voor de openbare ruimte.

Woensdag zijn deze plannen in een bijeenkomst getoond aan omwonenden en andere geïnteresseerden. De opmerkingen van de omwonenden worden meegenomen bij het maken van het definitieve plan.

Muurschilderingen

De muurschilderingen zijn een verwijzing naar de stad en zee, maar gaan ook over de historie van de locatie, bijvoorbeeld in de impressie van het oude stadhuis van Vlissingen op een muurgevel.

Op andere muurschilderingen zijn mensen te zien die op weg zijn naar de stad of de zee met boodschappentassen en strandballen.

Ook in het tunneltje bij de boulevard is het de bedoeling om muurschilderingen aan te brengen met Vlissingse elementen. De route wordt compleet met verwijsborden die lijken op standaard verkeersborden, alleen zijn deze voorzien van een bijzonder beeldmerk.