Er is nog steeds geen overeenkomst over de overname van Waterpark Veerse Meer bij Arnemuiden. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de Lokale Partij Middelburg (LPM). 

Over de overname van het vakantiepark wordt al lang gesproken. Verweij Holding uit Zierikzee zou het willen overnemen van de huidige eigenaar. Wethouder Chris Simons van de gemeente Middelburg heeft dit jaar al meerdere malen gezegd dat de contracten zo goed als rond waren.

De laatste datum, waarop de handtekeningen zouden worden gezet, die hij noemde was 9 oktober. ‘Er is nog niets ondertekend, omdat de ondernemer zich niet kan vinden in het voorstel en tracht een (of meerdere) andere partij(en) te vinden die een gunstiger voorstel doen’, schrijft het Middelburgse college donderdag echter aan de LPM.

Stand van zaken

De partij heeft sinds eind september al meerdere keren gevraagd aan het college om duidelijkheid te verschaffen over de stand van zaken.

Ze maakt zich zorgen, omdat de gemeente met zowel geld als grond in het project in Arnemuiden zit. Het staat sinds dit jaar in de top tien van grootste financiële risico’s voor Middelburg.

Een faillissement van de huidige eigenaar zou de gemeente veel geld kunnen kosten. ‘Het is ons bekend dat één van de banken recent een procedure tot faillissement is opgestart’, schrijven burgemeester en wethouders.

Drukmiddel

Het college noemt de risico’s echter ‘beperkt’ als het daadwerkelijk wordt aangevraagd. De procedure kan volgens haar ook zijn bedoeld als ‘drukmiddel’ richting de eigenaar ‘om tot een oplossing te komen’. ‘

Bij een faillissement gaat de onderneming failliet en niet het project als zodanig’, voegt het gemeentebestuur toe. ‘De gemeente is verpachter en eigenaar van de gronden en derhalve betrokken bij welke voortgang dan ook’.