Sinterklaas kwam zaterdag 14 november aan in Middelburg. Samen met vijftig pieten zette de goedheiligman rond 13.30 uur voet aan wal bij de gedenknaald aan de Rouaansekaai. 

Bij aankomst werd het speciale gezelschap welkom geheten door burgemeester Harald Bergmann van Middelburg. Vanaf 13.00 uur warmde Bert van Leerdam het publiek op. Junior Drumcorps Johan Friso en de Sjores Ambrasband zorgden voor de muziek.

Sinterklaas en de pieten maakten ook een toer door de stad. Via onder meer de Dwarskaai, Sint Jansstraat, Lange Delft en Langeviele, gaat de sint naar het podium op de Markt. Daar werd Sinterklaas rond 15.15 uur officieel ontvangen door de burgemeester en feestpiet Damario.

Verkeersmaatregelen

Door de intocht is er van vrijdag 13 november 19.00 uur tot zaterdag 14 november 16.00 uur een parkeerverbod van kracht voor de Rouaansekaai ter hoogte van de gedenknaald en op de Dwarskaai aan de huizenzijde. Vanaf 12.00 uur werd het verkeer van en naar de Veerseweg omgeleid in verband met afsluiting van de Rotterdamsekaai.

Het verkeer werd ook omgeleid bij de Sint Pieterstraat, Molstraat en Londensekaai. Na het passeren van de stoet worden de omleidingen opgeheven.

Vlissingen

Sinterklaas heeft zaterdagmiddag ook voet aan wal gezet in een guur Vlissingen. De goedheiligman kwam met zijn pieten aan in de Koopmanshaven.

Honderden kinderen hadden zich niet laten tegenhouden door het slechte weer. Eenmaal op de kade werd het gezelschap uit Spanje verwelkomd door burgemeester Letty Demmers. Sinterklaas maakte daarna een rondje door de binnenstad

Zaterdag 21 november komt Sinterklaas aan in Arnemuiden.