Het college van burgemeester en wethouders in Middelburg is niet van plan iets te doen aan de sluitingstijden van cafés in het uitgaanscentrum. De gemeente hield een enquête waaruit bleek dat 42 procent hier geen behoefte aan heeft.

De sluitingstijden blijven wat haar betreft staan op 2.00 uur. Dat zegt ze woensdag in een memo aan de gemeenteraad.

Het college is bezig met een nieuw bestemmingsplan voor de binnenstad. In dat kader heeft ze een enquête gehouden over het horecabeleid. Daaruit blijkt dat 42 procent van de ondervraagden geen behoefte heeft aan sluitingstijden na 2.00 uur, 30 procent ziet daar wel iets in.

Omdat ook de politie niet enthousiast is over 3.00 uur als sluitingstijd wil het college er voorlopig niets aan doen.

Nachtvergunning

De gemeente wil ook niet morrelen aan het aantal horecagelegenheden met een nachtvergunning. Momenteel mogen er drie cafés en twee shoarmazaken openblijven tot 5.00 uur.

De nachtcafés Schuttershof en De Rooie Oortjes zijn vooral zaterdag open tot 5.00 uur, maar Divine maakt nauwelijks gebruik van de nachtvergunning.

Burgemeester en wethouders zien dan ook geen noodzaak meer nachtvergunningen uit te geven.

Klachten

In de memo concludeert het college verder dat het aantal klachten van omwonenden beperkt, maar constant is. "Wel is het goed te beseffen dat er meer overlast wordt ervaren dan gemeld", schrijft het gemeentebestuur aan de raadsleden.