De politie heeft maandag een 17-jarige jongen uit Oost-Souburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof in Vlissingen donderdag. 

Zondag werd hiervoor ook al een leeftijdsgenoot uit Middelburg opgepakt. 

De politie pakte zondag rond 15.30 uur de Middelburger. Hij zit vast. Maandagmorgen is op een school in Middelburg een 17-jarige jongen uit Oost-Souburg aangehouden, maakte de politie maandagmiddag bekend. Zijn betrokkenheid bij de beroving wordt ook onderzocht.

De beroving vond donderdagavond plaats. Op een fietspad aan de Sloeweg in Vlissingen werd een 18-jarige Middelburger geslagen, geschopt en beroofd van zijn tas.

Verwondingen

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Goes met onder andere verwondingen aan zijn hoofd. De politie begon een onderzoek naar de straatroof.

Het slachtoffer verklaarde dat hij op het fietspad plotseling van achteren werd geslagen, waarna hij op de grond viel. De dader wilde de tas van het slachtoffer pakken, maar die verweerde zich stevig. De jongeman werd geslagen en getrapt, terwijl hij op de grond lag. Het slachtoffer kon de tas niet meer vasthouden, waarna de dader in onbekende richting vluchtte. 

Eerste hulp

Nadat de dader weg was, kwam er een man voorbij, die zich over de jongeman ontfermde. Hij nam hem mee naar zijn huis en verleende eerste hulp. Een familielid bracht hem via de huisartsenpost in Vlissingen naar het ziekenhuis in Goes.

Daar werd een gebroken neus en een hersenschudding vastgesteld. Ook bleek zijn lip gescheurd.

Vrijdagmorgen deed de Middelburger op het bureau aangifte van de straatroof.