Het televisieprogramma Opsporing verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de woningoverval van 16 oktober op een echtpaar aan de Schroeweg in Oost-Souburg.

De overval vond plaats toen het echtpaar rond 21.00 uur thuiskwam na een werkdag. Toen ze door het toegangshek van hun huis reden, kwamen er twee mannen op hen afgerend. Zij dwongen het echtpaar de deur te openen.

De overvallers bleven bijna drie kwartier in het pand. De man en vrouw waren al die tijd vastgebonden. Na drie kwartier belde één van de overvallers waarna ze de woning verlieten. Ze namen een geldbedrag en sieraden mee. Nadat de man en vrouw zich konden bevrijden, belden ze een werknemer die de politie waarschuwde.

De politie heeft onderzoek in het huis verricht, de technische recherche nam sporen af in en om de woning, een speurhond werd ingezet en de tactische recherche nam uitgebreide verklaringen op.

Passanten zijn later geïnterviewd. Volgens de agenten zijn daar bruikbare tips uit voortgekomen. Er zijn echter nog geen aanhoudingen verricht. De politie hoopt op een gouden tip via de aandacht in Opsporing verzocht.