De organisatie van het Southpark festival Middelburg trekt in overleg met vrijwilligers en betrokkenen de stekker uit het festival.

Dat laat ze zondag weten.

Het festival kon door oplopende kosten het programma "kwalitatief niet meer op peil houden". Ook had het festival te kampen met een gebrek aan sponsors en vrijwilligers.

Het Southpark festival heeft twaalf edities gehad en werd voor het eerst georganiseerd in 2004 op het Meiveld in Middelburg. Ieder jaar bezocht een groot aantal mensen het festival dat bol stond van de muziek, house, sport en kinder- en kunstactiviteiten.

Buurtfeestje

Het festival groeide in de jaren van een buurtfeestje naar een festival met 12.000 bezoekers. "We willen als bestuur laten weten dat we al die jaren hebben genoten van een heerlijk, open en uniek festival. De festivallocatie op het Meiveld was geweldig, en voor drie dagen in het jaar was het een geweldige plek voor live muziek."

"Maar we doen dingen als bestuur graag goed en kwalitatief hoogwaardig of niet. We kijken daarom terug op fantastische jaren en we bedanken iedereen voor hun bijdrage aan het festival", aldus de organisatie.