De elektriciteitsstoringen die de Middelburgse wijk Dauwendaele de afgelopen weken troffen, worden volgens de gemeente Middelburg veroorzaakt door een complexe storing, die Delta Netwerkgroep niet gevonden krijgt.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders donderdag weten op schriftelijke vragen over de storingen.

Omdat onderhoud van het elektriciteitsnetwerk in Zeeland een verantwoordelijkheid is van de Delta Netwerkgroep namen b&w voor beantwoording van de vragen contact met dit bedrijf op.

In een reactie heeft Delta Netwerkgroep volgens het college laten weten dat als het bedrijf deze storing direct wil oplossen, ze alle aansluitingen op dit netdeel – dat zijn er 30 tot 40 – moet loskoppelen.

"Dit betekent dat iedereen thuis moet zijn. Alle aansluitingen die niet bereikbaar zijn, moeten buiten worden losgekoppeld. Daarvoor moeten we graven en een knip in het net zetten. Dat is een omvangrijke operatie, met overlast voor de bewoners", meent Delta.

Honden

Om de storing te verhelpen onderneemt het bedrijf verschillende acties. Er is zeker een kans dat de storing opnieuw optreedt, laat het bedrijf weten.

"Dan zetten we honden in om het probleem op te zoeken. Ais we de storing dan nog niet vinden, knippen we het netdeel in secties op om zo het verdachte gebied te verkleinen. Daarna moeten we toch echt meerdere aansluitingen loskoppelen", aldus Delta. In zo’n geval krijgen bewoners bericht.

Huishoudens kunnen een beroep doen op compensatie ais storingen langer dan vier uur duren. Volgens Delta Netwerkgroep is dit in de wijk Dauwendaele niet aan de orde geweest.