Sporthal Baskensburg in Vlissingen is na De Sporthal in Cadzand-Bad aan de beurt als het gaat om de crisisnoodopvang van vluchtelingen. 

Als de instroom hoog blijft, is de kans groot dat in de sporthal in Vlissingen 200 vluchtelingen worden opgevangen voor maximaal 72 uur.

Zodra het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bij Vlissingen aanklopt, licht de gemeente alle betrokkenen in.

Het college van burgemeester en wethouders wil echter voor de daadwerkelijke vraag komt al duidelijk maken dat de kans groot is dat er binnen afzienbare tijd vluchtelingen komen naar de stad.

Als de vluchtelingen komen, is er geen ruimte voor andere activiteiten in de stad. Gebruikers moeten uitwijken naar een andere locatie. Dat duurt maximaal een week in verband met de opbouw en afbouw van de noodlocatie.

Vragen

In een crisisopvanglocatie zorgt de gemeente voor maximaal 72 uur voor onderdak, eten en wasgelegenheden. Daarna gaan de mensen naar reguliere opvanglocaties.

Voor de opvang werkt Vlissingen samen met het Rode Kruis, de politie en beveiligingsbedrijven. Het COA zorgt voor het vervoer van de vluchtelingen naar hun opvanglocatie.

De gemeente heeft een speciale website aangemaakt waarop vragen worden beantwoord. Ook is op de Facebook-pagina meer informatie te vinden.