Een veertienjarige Vlissingse is donderdag opgepakt in de zaak van de mishandeling van een echtpaar in Koudekerke op 14 september. 

Zij is de vijfde aangehouden verdachte. Eerder zijn in deze zaak al twee 14-jarige jongens en twee 17-jarige meisjes aangehouden.

Overlast

Bij de mishandeling vorige maand in de Strandweg in Koudekerke raakte vooral de vrouw gewond. Het paar werd geslagen en geschopt. Het incident gebeurde rond 2.30 uur. "Het echtpaar woont in de buurt van de parkeerplaats aan de Strandweg", liet de politie destijds weten. "Na middernacht veroorzaakten ongeveer tien tot vijftien jongeren hier overlast. De bewoonster ging naar hen toe en vroeg tevergeefs of ze weg wilden gaan."

Daarna liep het volgens de politie uit de hand. "De bewoner was ondertussen ook naar buiten gekomen. Een van de jongens gooide een fiets naar hem toe. De vrouw werd aan haar haren getrokken, waarbij ze op de grond viel. Daarna werd vooral de vrouw geslagen en geschopt. Ook de man werd aangevallen."

Hulp

Terwijl de geweldplegingen plaatsvonden, kwam een 17-jarige Vlissinger voorbij. "Hij zag dat de vrouw op de grond lag en geslagen en geschopt werd. De jongeman hielp de vrouw, waarbij hij zelf ook klappen en schoppen kreeg. Hierop vertrok de groep."