Ter ere van Burendag en Vlissingen 700 jaar houdt wijkvereniging Bossenburgh in Vlissingen komende zaterdag een Festival der Culturen. Daarmee willen zij de sfeer en de tolerantie in diverse wijken nog verder verbeteren. 

Het is de tweede editie van het festival dat vorig jaar honderden bezoekers trok. Aankomend wethouder Josephine Elliott opent het festival rond 12.30 uur. Het eindigt rond 24.00 uur. De entree is gratis.

“We hoopten vorig jaar op vijfhonderd bezoekers, maar dat werden er veel meer. Het was echt druk,” vertelt Michel Pieters van de wijkvereniging. Samen met Jerry de Keirsmaeker en Angelique Paulusse is hij de drijvende kracht achter de nieuwe activiteiten in de wijk Bossenburgh.

Veertig kramen

Het Festival der Culturen is op de terreinen van het Scheldemond College en CSW. Er komen ongeveer veertig kramen van organisaties en foodtrucks met droomijsjes, snoep, vis, fruit en nog veel meer. Op verschillende plekken is live muziek, en ook zijn er lezingen en is er een vrijmarkt.

De hoofdlocatie van het festival is het parkeerterrein van Scheldemond. Daar komen drie podia. Daar zijn bovendien de hele middag activiteiten voor kinderen, zoals een stormbaan en draaimolen.

Volksgevoel

Paulusse en Pieters benadrukken dat het hele festival het volksgevoel in Bossenburg en de wijken er omheen moet versterken.

“We hopen op spontane gesprekken en willen al die haast en stress van bewoners veranderen in saamhorigheid. Bossenburg is de laatste anderhalf jaar opgebloeid. Een jaar geleden hebben we een bestuurswisseling gehad en de slechte naam van de wijk verdwijnt steeds verder. De leefbaarheid moet nog verbeteren en dat lukt steeds beter. Drie dagen in de week houden wij op het schoolplein van basisschool De Houtuyn kinderactiviteiten.”

Lees meer over het festival op De Bode