Inwoners van Vlissingen kunnen over een tijdje stemmen op het mooiste kunstwerk voor op de rotonde van De Willem Ruysstraat in Vlissingen

Voor het Mannen tussen staal-kunstwerk, een eerbetoon aan de mensen die op scheepswerf De Schelde hebben gewerkt, wordt een uitvraag naar beeldend kunstenaars gestuurd, in samenwerking met CBK Zeeland. 

Uit de inzendingen kiest een ambtelijke commissie de twee of drie beste ideeën. Aan de makers daarvan wordt vervolgens gevraagd een ontwerp te maken. De twee of drie modellen of schetsen worden tentoongesteld in het stadhuis.

Inwoners kunnen dan stemmen op het mooiste idee, maar het college van burgemeester en wethouders kiest uiteindelijk welk kunstwerk op de rotonde komt te staan.

Aankleding

Het is nog niet bekend wanneer het beeld op de rotonde kan worden geplaatst, maar enige vaart is gewenst. De gemeente is een provinciale subsidie toegezegd voor de aankleding van De Willem Ruysstraat, die deels kan worden ingezet voor het plaatsen van het beeld.

Dit jaar moet nog duidelijk zijn waarvoor Vlissingen het geldbedrag voor gebruikt. Het beeld zelf mag maximaal 25.000 euro kosten. Het college wil dat bij elkaar krijgen door middel van crowdfunding.