Als het aan de gemeente Vlissingen ligt komt er een fietspad langs de Spuikomweg. Het staat al jaren op het wensenlijstje van de gemeenteraad, omdat het een ontbrekende schakel is in het fietsnetwerk. 

Nu moeten fietsers nog door de Duinpoortweg, die velen niet als veilig ervaren. Ook de route via de Badhuisstraat is geen walhalla voor fietsers, omdat auto’s hier 50 kilometer per uur mogen rijden.

Bovendien is een route via de Spuikomweg een logische route voor mensen die vanaf de Koudekerkseweg naar het Bellamypark of de boulevards willen. Bij de laatste bezuinigingsronden sneuvelden de plannen echter.

CCXL Theater

De bouw van het CCXL Theater, het theater naast bioscoop Cinecity met 700 zitplaatsen, bood nieuwe kansen. Omdat de mensen en het materiaal al aanwezig zijn op de locatie aan de Spuikomweg kan het goedkoop worden aangelegd.

Volgens wethouder John de Jonge kost het fietspad de gemeente nu 75.000 euro in plaats van 130.000 euro. De helft van de 75.000 euro kan en mag (van de Artikel 12-inspecteur) Vlissingen dekken met de winst uit de grondtransactie voor het CCXL Theater.

Voor de andere helft stelt het college van burgemeester en wethouders voor om de herbestrating van het Bellamypark uit te stellen. “Er ligt daar een aantal kapotte natuurstenen tegels, die dan iets langer kapot moeten blijven liggen”, aldus De Jonge.

De gemeenteraad buigt zich in de adviesraad van 10 september over het voorstel.