De roeiers van het Korps Mariniers die meedoen aan de Dutch Marines Rowing Challenge worden zondag 6 september feestelijk verwelkomd in Vlissingen. 

De gemeente heeft een programma samengesteld voor de ruim 100 mannen die in negen sloepen van de Erasmusbrug in Rotterdam naar de Tower Bridge in Londen roeien vanwege het 350-jarig bestaan van Korps Mariniers. Ze zamelen daarmee geld in voor hun onfortuinlijke collega’s en hun families.

In Vlissingen varen de lokale sloeproeiers van De Bestevaêrders en Scalda het korps tegemoet. De Zeeuwen brengen de mariniers rond 11.30 uur naar Jachthaven De Ruyter.

Vervolgens is er bij het standbeeld van Michiel de Ruyter een ceremonie waarna er bij het Arsenaal een feest is voor de mariniers en hun families. Er staan springkussens, er is een piratenshow en de mariniers koken voor bezoekers met militaire rantsoenen.

Londen

Burgemeester Letty Demmers van de gemeente Vlissingen en de wethouders zijn aanwezig, mede met het oog op de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. Deze opent in 2019 de deuren.

Na de tussenstop in Vlissingen varen de mariniers maandag door naar Londen. De tocht vanuit Rotterdam naar de Engelse hoofdstad beslaat zo’n 350 kilometer.