De soap rondom de glijbaan naar het Badstrand in Vlissingen krijgt iets ‘kafkaësks’, zegt scheidend wethouder Dick Verboom. Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de glijbaan op verzoek van Verboom gecontroleerd. 

Hij liet het onderzoek uitvoeren, omdat bij de opening in juli bleek dat kinderen wel heel hard door de buis sjeesden, waardoor ze zich bezeerden bij de landing.

De inspecteur heeft laten weten dat de glijbaan aan alle eisen voldoet. Alleen de uitgang is iets te hoog, zo’n acht centimeter. Volgens de inspecteur is dit echter zo’n marginaal verschil dat het niet mag uitmaken.

Glijbaantrap

Tijdens de inspectie is wel gebleken dat de trap naast de glijbaan niet geschikt is als ‘glijbaantrap’. Het is een nieuwe zorg voor de gemeente. “Apart voldoen zowel de glijbaan als trap aan alle eisen, maar samen niet”, lacht Verboom als een boer met kiespijn.

Hij laat nu onderzoeken of zowel de glijbaan als trap kunnen worden gecertificeerd. Daaruit moet blijken of en zo ja, welke maatregelen nodig zijn om ze samen aan de eisen te laten voldoen.

“Maar als het betekent dat we heel veel geld moeten investeren in de trap, dan is het jammer voor de glijbaan”, zegt burgemeester Letty Demmers van de gemeente Vlissingen.

Herinrichting

De glijbaan is onderdeel van de herinrichting van de boulevard. Hij werd 31 juli geopend, maar werd na een uurtje alweer gesloten toen kinderen zich bezeerden bij de landing.