Het Russische schip Shtandart meert tijdens Vlissingen Maritiem af in het Dok van Perry. Het is een replica van het oorlogsschip van Peter de Grote uit de 18e eeuw en figureerde dit jaar in de film ‘Michiel de Ruyter’. 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen heeft opdracht moeten geven aan de stichting Sail de Ruyter om het schip af te meren in het oudste, nog bestaande droogdok van Nederland.

Dat moet vanwege fiscale redenen, de Belastingdienst staat slechts onder voorwaarden toe dat er commerciële activiteiten in plaatsvinden, en omdat er rondom het dok inmiddels meerdere huizen en appartementen staan.

Burgemeester en wethouders moeten volgens wethouder John de Jonge rekening houden met de overlast die activiteiten in het Dokje van Perry veroorzaken.

Blikvangers

Shtandart is één van de blikvangers tijdens Vlissingen Maritiem dat van 27 tot en met 30 augustus plaatsvindt.

Op donderdag 27 augustus wordt het maritieme evenement geopend met een concert van Koninklijke Harmonie Ons Genoegen.

Vanaf vrijdag zijn er tal van bijzondere schepen te zien in de Koopmanshaven, kunnen bezoekers rondvaarten maken en genieten van concerten en optredens. Ook zijn er braderieën en exposities.

Het evenement staat dit jaar in het teken van Vlissingen 700 jaar stadsrechten. Het wordt georganiseerd door stichting Sail de Ruyter, die zich voorbereidt op een nieuwe editie van Sail de Ruyter in 2019.