De Timmerfabriek in Vlissingen moet een gelegenheid worden voor horeca, kantoren, hotelsuites voor lang verblijf en wellness. 

Dat is het plan van J. Kloosterboer en J. Lokerse, die deze week een zogenoemde koop-samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten met het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen.

De verkoop is nog niet definitief. In de overeenkomst staat namelijk een aantal voorwaarden waaraan de kopers moeten voldoen. Het gaat dan om zaken als behoud van het monumentale karakter, een sluitende business-case en het verkrijgen van meerdere vergunningen.

Iconen

Als Kloosterboer en Lokerse alles rond krijgen, kan de herbouw waarschijnlijk in de tweede helft van 2016 starten. De Timmerfabriek stamt uit 1914 en werd tientallen jaren gebruikt door werknemers van De Schelde.

Het is één van de iconen op het terrein van de voormalige scheepswerf. In 2008 werd het casco voor 3,4 miljoen euro gerestaureerd in het kader van de nieuwbouw op het Scheldekwartier.

Sindsdien zijn er alleen tijdelijke gebruikers geweest. Aanvankelijk toonde Omroep Zeeland belangstelling voor het pand, maar deze organisatie kreeg de deal niet rond.