Er ligt een plan klaar om Hotel Bosch en Zee in Domburg flink uit te breiden. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veere wil medewerking verlenen aan de verbouwing. 

Het hotel in het Nehalenniagebied telt momenteel 17 kamers. De eigenaar, die het in 1900 gebouwde pand in 2014 heeft gekocht, wil dat opschroeven naar 27 kamers.

Daarnaast wil hij een verdiept parkeerterrein aanleggen, zodat alle auto’s van de gasten voortaan op het eigen terrein kunnen staan. Het bestaande gebouw moet zoveel mogelijk in tact blijven.

De eigenaar heeft het naastgelegen vakantiehuis ook al in bezit. Op termijn wil hij die bij het hotel betrekken. Zijn plan is om daar in een later stadium, in overleg met de gemeente, 16 kamers te realiseren en deze met het hotel te verbinden.

Enthousiast

Het college is enthousiast over de bouwplannen, omdat ze passen binnen hun plannen voor kwaliteitsverbetering, verduurzaming en herstructurering van het Nehalenniagebied, dat tussen het Badpaviljoen en de watertoren ligt. Er is momenteel een beeldkwaliteisplan voor het gebied in de maak.

"Dit betekent echter niet dat er geen ontwikkelingen mogelijk zijn", schrijft het college in haar besluit. De eigenaar van het hotel en het vakantiehuis zegt dat er in totaal 41 parkeerplaatsen op de percelen moeten komen, ruim voldoende voor alle gasten.

De parkeerplaatsen die het hotel momenteel huurt van de gemeente, kunnen daardoor weer in het bezit komen van de gemeente. "Dat is voordelig, omdat wij dan bij een herinrichting de handen vrij hebben".