De Middelburgse fracties van de ChristenUnie en GroenLinks willen overleg met de Fietsersbond over hoe de fietsring rond de binnenstad geoptimaliseerd kan worden. 

De partijen willen daarbij vooral praten over de voorrangssituatie op het kruispunt van de Beenhouwerssingel en de Koestraat. 

De gemeente hief eind vorige maand na meerdere ongevallen de voorrangssituatie voor fietsers op bij de kruising van de Koestraat en Beenhouwerssingel. “Prima dat er wat gedaan is, maar de afgelopen maanden zijn er meer ongevallen gebeurd en om dan nu, zonder overleg, met deze aanpassingen te komen, gaat er bij mij niet in", aldus Willemien Treurniet van de ChristenUnie. 

De partijen vinden de nieuwe situatie onlogisch voor fietsers. “Zij moeten op de Beenhouwerssingel wel stoppen voor auto’s in de Koestraat, maar niet voor de fietsers. Daardoor kan het zijn dat de fietsers op de Beenhouwerssingel op het fietspad van de Koestraat moeten blijven staan en zo dit fietspad blokkeren". 

Voorrang

De partijen zeiden eerder al "onaangenaam verrast" te zijn door het intrekken van de voorrang op de ring. Die is gerealiseerd voor snel en comfortabel fietsen en het stimuleren van fietsen. "We beseffen dat de fietsring minder comfortabel wordt, maar verkeersveiligheid is belangrijker", liet een gemeentewoordvoerder destijds weten.