De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie vrouwen en twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van hennep in de Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen.

Zij trapten de deur in en vluchtten even later het huis uit met kussenslopen vol hennep. De politie werd getipt over de ripdeal. Een politie-eenheid zag in de omgeving een busje met hoge snelheid rijden. Het werd gecontroleerd.

Agenten roken een sterke hennepgeur en zagen resten van hennepbladeren in de bus liggen. De 36-jarige bestuurder uit Vlissingen werd aangehouden. Een getuige meldde kort daarna dat hij bij een woning aan de Crocuslaan mensen zakken met hennep naar binnen zag brengen.

De politie ging erop af en arresteerde vier verdachten. Een is nog voortvluchtig. Tijdens het onderzoek in de Verkuijl Quakkelaarstraat hebben de agenten stapels kledingstukken en schoenen aangetroffen van nepmerken.

Op de tweede verdieping stond een hennepkwekerij. Ook op zolder was nog een kweekruimte. Er werd niemand aangetroffen in het huis. De drie vrouwen en twee mannen zijn tussen de 18 en 36 jaar oud en komen uit de gemeente Vlissingen. Ze zijn overgebracht naar Torentijd in Middelburg.