Deze zomer verzorgen verschillende beiaardiers een zaterdagavondconcert op het carillon van het oude Stadhuis van Veere. De concerten zijn 11 en 25 juli en 22 en 29 augustus en beginnen steeds om 19.00 uur. De concerten zijn overal in de stad te horen.

Op 25 juli zingt zangeres Mirthe Bron mee in de tuin naast het stadhuis (Markt 7) en op 22 augustus speelt Diana Verheyden mee in de tuin van Kaai 43.

Voor beide optredens wordt een luistertuin ingericht waar het hele concert goed is te beleven. De tuinen zijn vanaf 18.30 open.

Na afloop van de concerten is er gelegenheid om de musici te ontmoeten. Op 25 juli en 29 augustus is er tevens de mogelijkheid om om 20.00 uur in het stadhuis een korte tour met uitleg over de geschiedenis en de werking van carillon te krijgen.

Programma

Een overzicht van de muziek die wordt gespeeld is op concertdagen te verkrijgen in Museum Veere en op hun website. Het wordt ook in de vitrine van het stadhuis gehangen.

In juli en augustus klinkt het carillon ook alle dinsdagen van 12.00 tot 13.00 uur. Deze concerten zijn live op een scherm beneden in de hal van het stadhuis te volgen.