Het Middelburgse Park Toorenvliedt met het bunkercomplex wordt een gemeentelijk monument. 

Dinsdag schroeft wethouder Johan Aalberts met de voorzitter van Stichting Bunkerbehoud, Cor Heijkoop, het monumentenschildje op de museumbunker in het park.

Door de elf bunkers uit de Tweede Wereldoorlog heeft het Toorenvliedtpark een unieke waarde voor Europa.

Deze historische waarde heeft de gemeente doen besluiten het park aan te wijzen als gemeentelijk monument. Naast het plaatsen van het schildje draagt de gemeente officieel het gebruik van de Museumbunker met haar inboedel over aan Stichting Bunkerbehoud.

In de Museumbunker heeft de stichting het interieur ingericht, zoals het tijdens de oorlog was.

Veranderingen

Na een jarenlange opknapbeurt nam Middelburg het park vorig jaar opnieuw in gebruik. "Er is gesnoeid, drainage gelegd in het grote speelveld, gras ingezaaid en er zijn paden vernieuwd en toegevoegd en bomen en planten toegevoegd", laat de gemeente Middelburg weten in een persbericht.

Eén van de mooiste veranderingen noemt Middelburg de nieuwe entree, waarbij het entreepad tot op de eerste bunker loopt. Van daaruit begint een speurtocht voor kinderen langs de bunkers in het park. Bij de bunkers zijn speeltoestellen geplaatst zodat kinderen spelenderwijs over de Tweede Wereldoorlog leren.