Enkele inwoners van Walcheren zijn op internet een petitie begonnen tegen de plannen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) om de verbouwing van het ziekenhuis in Vlissingen te financieren via crowdfunding. 

Woensdag maakten het ADRZ en Zeeland Investments Beheer (ZIB) bekend het gebouw aan de Koudekerkseweg te willen renoveren voor een bedrag van 20 miljoen euro. Dat moet bij elkaar worden gebracht door particuliere investeerders die voor minimaal 2500 euro deelnemen.

Henk van Koeveringe van ZIB zei voor deze vorm te hebben gekozen, omdat enerzijds bancaire financiering moeilijker is dan voorheen en hij Zeeuwen mede-eigenaar en ‘ambassadeur’ wil maken van ‘hun’ ziekenhuis. "De relatie tussen de Zeeuwse bevolking en het ADRZ heeft de laatste jaren nogal eens onder druk gestaan. Hiermee kunnen we hopelijk een kentering teweeg brengen." 

De initiatiefnemers van de petitie zien het anders. Zij roepen "alle instanties die enige invloed hebben" op een oplossing voor de financiële problemen van het ADRZ te vinden, zonder dat "een beroep moet worden gedaan op investeringsmaatschappijen. Medische zorg moet niet worden bepaald door particuliere investeerders".

Verder vragen ze of de instanties zich sterk willen maken voor ‘een redelijke medische voorziening op Walcheren’. Ze vinden dat de zorg op Walcheren de laatste jaren te veel is uitgekleed.