Zout strooien, plastic inzamelen en strandjutcontainers legen. Vanaf volgende week kunnen medewerkers van de buitendienst van de gemeente Vlissingen dit allemaal doen met een nieuwe multifunctionele vrachtwagen. 

Wethouder Dick Verboom overhandigt op 11 mei de sleutel van de nieuwe vrachtwagen aan een medewerker van de gemeentelijke Afvalverwijdering aan de Edisonweg in Vlissingen.

De medewerkers kunnen de vrachtwagen voor verschillende werkzaamheden gebruiken, dankzij een afzetbare pers. "Nu moet een wagen na een inzamelronde soms halfgevuld naar de stort", vertelt een woordvoerder van de gemeente Vlissingen.

"Dat is straks verleden tijd. Als een container na een inzamelronde voor bijvoorbeeld plastic nog niet vol is, wordt hij geparkeerd. Bij de volgende inzamelronde zetten de medewerkers dezelfde container er weer op. Zo brengen ze alleen nog volle containers naar de stort. Dat werkt efficiënter en kostenbesparend."

In de toekomst wil de gemeente meer van dit soort containers aanschaffen, mede om te blijven voldoen aan de steeds hogere recyclenormen.