De jongens Daan Karman en Joep Veth doen hun best een pumptrackbaan te realiseren voor hun woonplaats Veere. Ze werken hieraan samen met een werkgroep van ouders en kinderen, Stadsraad Veere, de plaatselijke basisschool de Magdalon en de gemeente Veere.

De initiatiefnemers willen dat er een pumptrackbaan, een geasfalteerde baan voor onder meer skateboarders, BMX'ers en steppers, komt op het terrein achter het voetbalveld bij de tennisbaan van Tennis Vereniging Veere (TVV) aan de Veerseweg.

"De verouderde skatebaan die er was moest toch al verhuizen vanwege de aanleg van het nieuwe parkeerterrein aan de Veerseweg", aldus de initiatiefnemers. "Dat gaf de mogelijkheid om iets nieuws te creëren voor de jeugd."

De twee jongens schreven daarom een brief aan burgemeester Rob van der Zwaag van Veere. "Het idee van een pumptrackbaan, er zijn nog maar zo'n zeven van in heel Europa, is uitgelegd aan de hoogste klassen van de Magdalon en de overgrote meerderheid vond het een goed idee om de oude skatebaan in te ruilen", stellen zij.

Snelheid

"Op een pumptrackbaan kun je snelheid maken zonder bij te steppen of trappen door handig gebruik te maken van je lichaam. En dan kun je met snelheid scherp de steile bocht door."

"Het ontwerp en de aanleg zijn daarom geen makkelijke taak." Aan de financiering van de baan wordt gewerkt. Onder meer de gemeente en stadsraad dragen volgens de initiatiefnemers een steentje bij.

"En kinderen in Veere gaan ook op pad om geld in te zamelen. We hopen dat de burgemeester, Daan en Joep de baan eind juni of begin juli kunnen openen."