In Schoondijke is zaterdagmiddag een man (34) aangehouden nadat hij een hoop gevaarlijke situaties veroorzaakte op de weg. Hij reed bovendien in een voertuig dat niet aan de wettelijke eisen voldoet en niet APK-gekeurd was. Ook had de man geen geldig rijbewijs.

Surveillerende agenten zagen de auto rond 15.15 uur rijden op de Rondweg in Oostburg. De bestuurder verhoogde zijn snelheid en ging spookrijdend de Maaidijk op. Vervolgens reed hij verder over de parallelweg in de richting van Schoondijke. De agenten moesten 140 per uur rijden en konden de man alsnog niet bijhouden. De maximumsnelheid die daar geldt is zestig.

Een tijdje later werd de auto zonder inzittenden aangetroffen in de Lange Heerenstraat in Schoondijke. Door tips van enkele getuigen werd de verdachte opgepakt bij een loods. De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex en daar gehoord door de politie. Inmiddels is de man weer vrijgelaten.

De aanwezige agenten controleerden na de aanhouding het kenteken van een auto in de loods. Dat kenteken bleek niet bij de auto te horen en daarom besloten de agenten om de andere voertuigen ook te controleren. Ze vonden twee quads waarvan de identificatienummers onleesbaar waren gemaakt. Om de drie voertuigen verder te onderzoeken zijn ze in beslag genomen.

Terwijl het takelbedrijf bezig was met takelen kwamen de Terneuzense eigenaren poolshoogte nemen. Het ging om een man en een vrouw. De vrouw belemmerde de agenten en het takelbedrijf in hun werkzaamheden. Ze is aangehouden en verzette zich daartegen. Daarom moesten de agenten geweld gebruiken. Vervolgens bemoeide de man zich ermee en voldeed hij niet aan het bevel van de politie om op afstand te blijven. Daarop is ook de man met het nodige geweld opgepakt.

Beiden werden overgebracht naar een politiecellencomplex en kregen een boete. Inmiddels zijn de man en vrouw weer vrijgelaten.