Een meisje van zeventien jaar uit Hulst is woensdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident in Hulst. Daarbij raakte een 56-jarige plaatsgenoot gewond. De man is door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De aanleiding voor het steekincident is nog niet exact bekend en wordt onderzocht door de politie. Of het meisje en de man elkaar kenden is nog onduidelijk.

Omstreeks 22.25 uur meldde een getuige dat er een man was neergestoken. Dat was gebeurd in een huis in Hulst. Toen de politie werd gealarmeerd, verbleef het slachtoffer echter niet meer in de woning, maar was hij op de Grote Markt in Hulst.

Agenten troffen de gewonde man aan. Hij legde een korte verklaring af. De verdachte meldde zich even later telefonisch bij de politie. Zij is aangehouden en ingesloten in een politiecellencomplex. Het meisje is donderdag door de politie gehoord.

Door agenten en rechercheurs is (sporen)onderzoek gedaan in en om de woning waar een en ander vermoedelijk heeft plaatsgevonden. Het vermoedelijke steekwapen is in beslag genomen.