De politie heeft de identiteiten van twee mannen achterhaald, die afgelopen zomer op diverse plaatsen in Zeeland pinden met ontvreemde bankpassen. Momenteel onderzoekt de politie zo'n honderd cyberdelicten, waarbij criminelen steeds weer op een laffe manier slachtoffers in hun portemonnee en veiligheidsgevoel weten te raken. Dit jaar werden al ruim 250 Zeeuwen getroffen.

De politie toonde dinsdagavond en woensdag in Opsporing Verzocht beelden van twee mannen en een vrouw. Dit drietal lichtte tussen juli en september zeker tien Zeeuwen op.

De politie kreeg na de uitzendingen zeker tien zeer waardevolle tips. Na onderzoek zijn de identiteiten vastgesteld van een 21-jarige en een negentienjarige man. Dit tweetal zal later worden aangehouden.

De opsporingsberichten met hun afbeeldingen zijn verwijderd. De politie is nog op zoek naar een onbekende vrouw, die in verband wordt gebracht met drie zaken. Zo werden half augustus een man en twee vrouwen opgelicht. Deze vrouwelijke verdachte pinde voor ongeveer 18.000 euro met bankpassen van de drie slachtoffers.