Het Jaagpad tussen Sluis en Hoeke zal worden aangepakt, maar dat heeft consequenties voor de beeldbepalende populieren langs de Damse Vaart. Die worden gekapt.

Het wandel- en fietspad langs de Damse Vaart tussen Sluis en België verkeert al jaren in slechte staat. Vooral aan de Vlaamse kant ligt het Jaagpad schots en scheef. Dat zorgt geregeld voor gevaarlijke situaties voor fietsers. Gemeenteraadslid Frank Gijsel trok er vier jaar geleden al over aan de bel, maar steeds tevergeefs.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sluis geeft Gijsel gelijk dat het Jaagpad er slecht bij ligt. De provincie West-Vlaanderen heeft Sluis nu verzekerd dat de opknapbeurt volgend jaar kan beginnen, maar daarvoor moeten wel de beeldbepalende, metershoge populieren gekapt worden.

Volgens Sluis ligt die beslissing 'maatschappelijk gevoelig'. Vorig jaar communiceerde de provincie West-Vlaanderen nog dat het asfalteren uiterst voorzichtig moest gebeuren 'om de historische populieren die het uitzicht van de Damse Vaart bepalen, niet te beschadigen'.