De politie heeft afgelopen nacht een vrouw aangehouden voor het weigeren van een blaastest. Ze weigerde later ook een bloedtest af te laten nemen, waarvoor haar rijbewijs is ingevorderd.

Agenten zagen de vrouw met hoge snelheid het Brouwersplein in Hulst oprijden rond 2.30 uur. De auto stopte, waarna de inzittende uitstapte. De agenten wilden een blaastest afnemen bij de bestuurster vanwege het opvallende rijgedrag wat zij had vertoond. De vrouw, een veertigjarige uit Hulst, weigerde dit ondanks vorderingen van de politie en werd daarom aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Op het bureau werd aan de vrouw uitgelegd dat het weigeren van een blaastest zou leiden tot de invordering van haar rijbewijs. Toen wilde ze toch meewerken aan een blaastest, waaruit bleek dat ze te veel gedronken had. Bij de vrouw werd ook een xtc-pil aangetroffen. Hierom werd ook een speekseltest uitgevoerd, waar sporen van cocaïne en amfetamine werden aangetroffen.

Hierna werd een GGD-arts gevraagd om een bloedmonster af te nemen. Dat wilde de vrouw niet. Opnieuw werd haar uitgelegd dat een weigering zou betekenen dat ze haar rijbewijs kwijt zou raken, maar ze weigerde de test alsnog. Haar rijbewijs werd ingevorderd.