De 23-jarige man uit Barendrecht die vrijdagochtend dood werd gevonden in een brandgang in Vlissingen, is door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Dat blijkt uit een getuigenoproep die de politie vandaag heeft uitgestuurd. Diverse omwonenden zeiden afgelopen vrijdag direct al schoten gehoord te hebben.

Ongeveer twintig rechercheurs van een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doen sinds vrijdag onderzoek naar de zaak. De politie is bezig een tijdlijn te construeren van wat er gebeurd is in de omgeving van de Adriaen van de Vennestraat in Vlissingen.

Dat doen rechercheurs onder meer op basis van eerdere getuigenverklaringen en het verzamelde technische bewijs. Bekend is dat het stoffelijk overschot van de man rond 6.50 uur in een brandgang achter de woningen is gevonden. Over wanneer er precies geschoten is, lopen de getuigenverklaringen uiteen, aldus politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

Er kwamen in de afgelopen week al tien tips binnen bij de politie. Die worden op dit moment nog nagetrokken. Hoewel de politie zelf de identiteit van het slachtoffer niet heeft vrijgegeven, heeft Uytdehage wel het idee dat steeds meer mensen in de buurt weten om wie het gaat. De politie hoopt dat mensen wellicht ook op basis hiervan meer informatie hebben die het onderzoek kan helpen.

Mensen die meer weten, wordt gevraagd zich te melden. Dat kan via telefoonnummer 0900-88 44, maar mensen die anoniem willen blijven, kunnen bellen met het Team Criminele Inlichtingen. Dit team is te bereiken door te bellen met 0900-88 44 en direct te vragen naar het Team Criminele Inlichtingen.